Konferencier: Jakob Thrane

Årets konferencier er den unge komiker Jakob Thrane. Jakob er et 23-årigt komikertalent fyldt med udtryk og energi! Han er en af de mest talentfulde og erfarne unge komikere, og hans allerede syv års erfaring gør at han let kan tilpasse sit show til alle lejligheder.

Jakob er bla. kendt fra ZULU AWARDS 2016 med sangen “FORFEST” og Zulu Preview Show 2016. Jakob er særlig dygtig i sit karakterarbejde, improvisation og inddragelse af publikum. Han er uden tvivl en komiker du vil huske i lang tid efter – også for andet end håret. Vi glæder os rigtig meget til, at han kommer til Årsfesten 2017!

Share this Post

Emil Lange

Emil Lange er en ung og fremadstormende DJ. Han har trods sin unge alder allerede været resident på klubber som Rust, Simons, Toldboden og Kupe og huserer for tiden fast på Sunday Club i København. Hans spillestil er ligeså mærkelig, som den er god, siger han selv, med genrer som hip hop, trap, twerk, UK funky, Bassline og house.

Share this Post

Ras Money

Ras Money er DJ-aliaset for Rasmus Poulsen, der siden 2011 også har været kendt for sin egen musik under navnet Raske Penge.

Ras Money har arbejdet som DJ siden midten af 1990’erne, mest indenfor genrer som hiphop, rare grooves og frem for alt reggae. Som reggae DJ var Ras Money en central del af den dancehall bølge der skyllede fra klubben RubADub Sundays og udover Danmark i årene 2001 til 2007, og som kulminerede med Natasja og Bikstoks popularitet.
I den periode afholdtes deciderede danmarksmesterskaber i reggae DJing – såkaldte “sound clash”, hvor grupper af DJs (kaldet sounds) konkurrerede om pokalen med specialindspilninger af plader (såkaldte dubplates), som de havde brugte mange penge og lang tid på at få lavet. Ras Money’s sound Rootsman Hi-Fi vandt det sidste Dansk Sound Clash Mesterskab som blev afholdt i 2007 i en udsolgt Grå Hal på Christiania.

Ras Money er en alsidig DJ. Han spiller måske ikke det der ligger på den aktuelle Top 40, men han er kompetent indenfor genrer som soul, funk, disco, brasiliansk populærmusik fra 70erne (MPB), reggaeton, ragga-jungle, psykedelisk rock og folk fra 60/70erne, jazz, og som nævnt hiphop (særligt guldalder, men også nyere ting). På det seneste er han sågar begyndt at spille den moderne afro-swing genre fra især UK, Nigeria og DK. Og indenfor reggae gør han sig især i undergenrerne roots, digi, UK steppas, rocksteady og dancehall.

Ras Money spiller fortrinsvis vinylplader, og han er ikke bleg for at bruge mikrofonen som en del af den musikalske fremførelse. Og på det seneste er USB også blevet et integreret format.

Han har DJet overalt i Danmark og desuden i Sverige, Norge, Island, Finland, Tyskland, UK, Skotland, Wales, Grækenland, USA, Brasilien, Tyrkiet og har udgivet et enkelt mixtape (sammen med DJ Static i 2004).

Ved siden af DJing som Ras Money og sin egen musik som Raske Penge, driver Rasmus pladeselskabet Raske Plader der bl.a. udgiver den populære modaljazz-dub duo Bremer/McCoy.

Share this Post

Danny Kool

I flere år har vi fået ønsker om at booke denne artist til Årsfesten, så vi er glade for at kunne fortælle at Danny Kool kommer og optræder til Årsfesten 2017!

De fleste husker ham sikkert fra slut 90’erne, hvor han som 13-årig sang ‘Señorita’ og ‘Danny Kool’ og mon ikke også flere af os har haft cd’en ‘Danny’ hjemme i CD-samlingen? Tidligere i år gjorde han comeback med singlen ‘Spørg Din Søster’, så vi kommer nok til at høre mere til ham endnu. Vi glæder os til at se Danny Kool til Årsfesten – det kan være at han spiller både nye numre og nogle gamle kendinge!

Share this Post

Amanda Baun & Sebastian Bonde

Vi er glade for at kunne præsentere Amanda Baun og Sebastian Bonde på programmet til Årsfesten!

Amanda Baun spiller en masse sprøde tunes med groove, en farvelade af rytmer og elektroniske samples. Hun er også founder af det elektroniske musikselskab Back To Future Sounds.

Den København baserede DJ og producer Sebastian Bonde forstår sig på dansabelt musik. Lyden er altid funky, indbydende og varm. Der bliver med garanti sat gang i hofterne!

Vi glæder os til at se dem begge til Årsfesten!

Share this Post

Frederik Tollund & DJ Williamfraberlin B2B

For tredje år i træk vil Frederik Tollund (aka DJ Freddy aka Frez4Prez) og DJ Williamfraberlin spille et kosmisk dj-set med udgangspunkt i disco og med afstikkere til italo-, afrodisco og house til Årsfesten.

Fred og Will deler en kærlighed til hård boogie, tårefyldte øjenkroge og gamle plader. De har tidligere spillet til ITALO DISCO i koncertkirken, Blue Velvet, Cool In The Pool og Den Grå Hal og glæder sig til at slukke high-hattørsten på RUC. Vi glæder os også til at se dem!

Share this Post

Katinka

I samarbejde med RUC React er vi meget glade for at kunne præsentere Katinka på programmet til Årsfesten!

Katinka har på kort tid vundet såvel KarriereKanonen som en Steppeulv i kategorien ’Årets håb’. I foråret 2017 kom debutalbummet fra et egenrådigt band, som uden hensyn til at lave hits eller se hotte ud, kaster sig ud i stormfulde højder af lyd og ned i lyriske afgrunde, hvor alle de små forbitrede følelser flyder fortvivlede rundt. 

Bandets poetiske og eksperimenterende popmusik har ikke bare ramt radiostationernes playlister, men også landets spillesteder, hvor bandet har spillet for fulde huse over hele landet.

Katinkas poetiske og eksperimenterende popmusik, der benytter alt fra stueorgel, skabe, lamper, støvsugere og hårspænder til at skabe lyde, har bl.a. fået airplay på P3 og P6, en 3. plads på Det Elektriske Barometer. Tekstuniverset er en vigtig del af Katinkas udtryk – alle teksterne er på dansk og er bilag og udklip fra Katinkas egen dagbog. De kan beskrives som røntgenfotografier af personlige tanker og følelser – men trækker samtidig tråde tilbage til store danske digtere som Frank Jæger, Morten Nielsen og Tom Kristensen.

Live leverer Katinka et inderligt og karismatisk show, der efter deres SPOT-koncert fik Politiken til at skrive: “…med en klang af Daimi og kontant attitude som Yvonne fra ’Olsen-Banden’ gjorde Katinka det, alle sammen håbede på: Skilte sig ud.” Politikens anmelder kvittererede med 4 hjerter

P6-vært Henrik Aagaard har derudover tidligere – efter at havet overværet en koncert – udtalt i radioen: “Det var fantastisk at se denne næsten uprøvede kunstner simpelthen overtage det her rum med en simpelthen kolossal charme” og sammenlignede i samme åndedrag Katinkas tilstedeværelse på scenen med Joe Cockers.

Vi glæder os enormt meget til at se Katinka til Årsfesten!


Share this Post

MOODY

Vi er glade for at kunne præsentere MOODY på programmet til Årsfesten!

Bag navnet MOODY står den 22 årige producer og singer/songwriter Josefine Moody. Hendes musikrejse begyndte i starten af 2016 og hun udgav sin debut EP ‘Golden Souls’ i november måned. I takt med udgivelsen af hendes EP, blev hun også Ugens Kanon på DR’s KarriereKanonen, hvor hendes musik blev spillet på P3 over en længere periode.Hendes musik er blandingen af elektronisk pop og sexet R&B, mens hendes tekster emmer af ungdommelig rus og alkoholiserede følelser. Man får en komplet Copenhagen-by-night-feel på hendes EP. I hendes tekster bliver der især fokuseret på de afgrundsdybe kærlighedsorger, som rammer én helt ind i hjertet. Indlevelsen i hendes tracks er gribende og man kan ikke andet end at blive fanget af helheden i hendes musik.

Vi glæder os til at se hende til Årsfesten!

Share this Post

DJ Oii!

Vi er glade for at kunne præsentere DJ Oii! til Årsfesten!

Med 13 års erfaring bag en pult, over 250 spillede jobs, en 3. plads til Danish Deejay battle 2014, og 20 forskellige residencies på klubber, vender DJ Oii! endnu engang tilbage for at sætte gang i dansegulvet p RUC.
DJ Oii! har tidligere spillet på RUC til alt lige fra introfesten, sommerfesten, og j-dag, hvor at han spiller alt fra de ryst-røv-hits du kender, til noget du kan stå og skråle med på.

Forvent en energisk pladevender som aldrig står stille bag pulten, og er lige så meget en del af festen som du selv vil være!

Vi glæder os til at DJ Oii! kommer og sætter gang i dansegulvet!

Share this Post

Farveblind

Vi er glade for at kunne præsentere den elektroniske duo Farveblind til Årsfesten! Bag Farveblind står de to unge musikere Jens Asger Lykkeboe Mouritzen og Magnus Pilgaard Grønnebæk, som trods Farveblinds korte levetid allerede har fået betydelig anerkendelse i de elektroniske kredse som en intenst, energisk og talentfuldt duo med stort potentiale. Bare i 2016 spillede duoen bla. shows til Distortion, SPOT Festival, Trailerpark, Reeperbahn, Sørveiv og en total af tre shows på Smukfest inklusiv åbningen af Bøgescenen. I 2017 har Farveblind spillet fem koncerter på SPOT Festival, to shows til Distortion og spillet på Roskilde Festival og Smukfest – Vi glæder os til en vild koncert med Farveblind til årsfesten!

Share this Post

Kesi

Vi glade for at kunne præsentere rapperen Kesi som en del af årets lineup!

Succes på internettet med bl.a. debutsangen “Byen Sover” førte til en række koncerter og interesse fra etablerede pladeselskaber, og i juli 2011 skrev Kesi som 18 årig kontrakt med pladeselskabet Universal, der i august måned 2011 udsendte Kesis første officielle single ”Slem dreng”. Samme måned bragte TV 2 et indslag om Kesi, der med pladekontrakten og den hurtige popularitet blev eksponeret i danske medier. Kesi optrådte i 2011 ved en række koncerter, herunder på Skaterscenen ved Roskilde Festival, Distortion og festivalen Sounds 2011. Kesi udgav senere i 2011 singlen “Født I Dag”, der var produceret af Benny Jamz fra B.O.C, der desuden også medvirker på singlen. Den 27 Februar 2012 udkom hans debutalbum “Bomber Over Centrum.

I 2014 udgav Kesi singlen “Søvnløs”, der opnåede en førsteplads på den danske hitliste. Kesi har 3 albums og adskillige hits i baggagen. Han har spillet på flere festivaler henover sommeren og har haft flere hits denne sommer – bl.a. singlen “mamacita” og “rica”, der er et samarbejde med rapperen Gilli. Vi glæder os til at se Kesi til Årsfesten!

Share this Post

KAKKMADDAFAKKA

For første gang i Årsfestens historie, får vi i år udenlandsk besøg, når det norske indieband KAKKMADDAFAKKA (KMF) kommer og spiller! KMF har hele 3 albums i baggagen og tidligere i år har de udgivet to nye singler “All I Want to Hear (ÅÅÅ)” og “Neighbourhood”. Gennem årene har de givet flere koncerter verden over – seneste danske koncert var på dette års Smukfest. I oktober gæster de igen Danmark, når de giver koncert på Train i Århus og VEGA i København. KAKKMADDAFAKKA er kendt for at spille nogle energiske koncerter, og er mestre i af få hele publikum til at synge med. Vi glæder os ekstremt meget til deres koncert til Årsfesten!

Share this Post

BodegaDuoen

En af de mest besøgte barer på Årsfesten er vores dejlige bodega. De sidste to år har vi været så heldige at få besøg af BodegaDuoen til at spille op til fest i vores bodega, og vi er glade for at kunne præsentere dem til Årsfesten igen i år!

Bodegaduoen udgøres af to friske fyre – Allan og Kenneth.
De to store drenge har kendt hinanden siden de endnu kun måtte køre 30-knallert,
og fandt senere i livet sammen igen om deres fælles passion – musikken.
Det mundede i første omgang ud i et 5-mandsorkester, men kærligheden til den folkekære musik trak dem begge i retning af en anden ide. Det er denne ide, vi idag kender som Bodegaduoen.

Konceptet er som sådan simpelt – Bodegaduoen spiller al den folkekære danske musik, vi alle er vokset op med – drysset med enkelte helt nye hits. Når det så er sagt, så er Bodegaduoen meget mere end bare musik.
Bodegaduoen er ikke bare med til at underholde – de er med til at sætte stemningen og humøret for din fest, og det går ikke stille for sig. De er kendt vidt omkring for deres skøre indslag med kostumer, parykker etc., som er med til at gøre din fest til noget helt specielt.

Share this Post

Zookeepers

Vi er glade for at kunne præsentere Zookeepers som en del af Årsfestens program! Zookeepers er en dansk producer duo skabt af William de Waal og Søren Oliver Due. Duoen fokuserer på at skabe hårdtslående tracks med deres energiske og udførlige EDM/trap-lyd, uden at glemme deres forkærlighed for smukke og fængende melodier.

Projektet er vokset hurtigt på det seneste, med flere millioner af streams på mange forskellige streaming tjenester, og nogle af de største navne (Diplo, Chainsmokers NGHTMRE, Jauz, Tiësto etc.) i feltet er allerede fans af Zookeepers. Vi er ikke i tvivl om, at de nok skal sætte gang i festen!

Share this Post

Pede B & CO.

Vi er klar til at offentliggøre endnu et navn til Årsfesten!

Vi er glade for at kunne præsentere Pede B & Co. på programmet til Årsfesten! Pede B har gennem de sidste mange år imponeret det danske publikum med udsolgte koncerter, anmelderroste albums og ikke mindst en imponerende evne til konstant at forny sig. Nu vender Pede B tilbage d. 15. september med sit nye album ’Sparring’ – et album der bekræfter hans lyst og evne til konstant at være i udvikling.
’Sparring’ udspringer af målet om at blive en bedre rapper – en målsætning man som udøvende musiker er nødsaget til at forholde sig til, hvilket Pede B udtrykker således; ”Alt der ikke er i udvikling er i gang med at dø”.

Pede B har til dette album derfor håndplukket nogle af Danmarks bedste rappere, som han under hee processen har sparret med – en sparring der har haft til formål at udvikle og forbedre sin rap både teknisk og lyrisk.
Pede B forklarer følgende omkring processen; ”Jeg kan mærke at jeg gennem hele processen har presset mig selv til det yderste, da jeg har siddet foran nogle rappere jeg virkelig respekterer. Jeg var derfor nødt til at præstere mit ypperste, hvilket i mine øjne i dag har gjort mig til en bedre rapper”.
Det kommende album er produceret af Pede B’s mangeårige samarbejdspartnere Lukas Lunderskov og Adam Sampler.
Selve processen på det kommende album symboliserer det modsatte af MC Fight Night – en begivenhed som Pede B har vundet hele 3 gange. På det kommende album har ambitionen netop været, at man i stedet for at bekæmpe hinanden skal sparre, udvikle sig og ikke mindst lære af hinanden – altsammen med målsætningen om at blive en bedre rapper.

Der er derfor lagt op til et album der samler dansk hip-hop, nedbryder fordomme og bygger bro mellem den nye og gamle skole af dansk hip-hop. Vi glæder os til at se Pede B og hans venner til Årsfesten!

Share this Post

SOLEIMA

Der er nu mindre end 1 måned til årsfesten, og vi er klar til at offentliggøre årets første navn på programmet!

Soleima har det sidste års tid fået omverdenen til at spidse ører med singlerne “Wasted” og “Once Was”. Hun åbnede 2017 ved at udsende singlen “Cracks”, der bl.a. blev valgt som årets første “Ugens Uundgåelige” på P3!
Sidenhen har hun udgivet singlen “Breathe” i samarbejde med produceren Hoodboi og minialbummet “NO. 14”. Udlandet er også begyndt at lægge mærke til Soleima og specielt i UK og Tyskland har “Cracks” fået en del omtale på diverse musikblogs. Soleima har spillet en hel del danske koncerter henover sommeren, bl.a. på flere af landets festivaller som f.eks. Distortion og Heartland Festival, og vi glæder os enormt meget til at se hende til Årsfesten fredag d. 15. september!

Share this Post

RUCs første Dancebattle er klar!

Elgen er glad for at kunne offentliggøre Årsfestens første Dancebattle til dagsarrangementerne! Er du glad for at danse, eller er du en skabs-danser, der venter på at springe ud? Så kom til Dancebattle med Marie Gumdrop og DJ Friendly Ghost kl. 18.00 i Loungen. Instruktøren inviterer først publikum og deltagere på fælles dans, som står i hip-hoppen’s tegn, og derefter starter Dancebattlen. Saml dit sejeste, dummeste eller mest festlige dance-crew, bestående af 3 i alt, og dyst mod andre hold i forskellige kategorier som elgens ‘Wheel of Fortune’ bestemmer.

TILMELD DIT HOLD VIA E-MAIL: elgendanser2016@gmail.com.

OBS – eventet kræver ikke man kan danse, bare man har gå på mod 😉

Link til event: https://www.facebook.com/events/576354145885058/

Share this Post

Den endelige tidsplan er klar!

SÅ ER DEN ENDELIGE TIDSPLAN KLAR!
Nå, RUC. I har ventet og ventet, men her er den: Den endelige tidsplan! Tjek og kryds af hvor og hvornår dine yndlingsartister skal spille, og gør dig klar til en aften med fuldt tryk på! Husk vigtigst af alt at medbringe dit eget dejlige, smilende selv når vi om kun 3 dage ses til årets fedeste fest, nemlig RUCs Årsfest 2016!
VI GLÆDER OS!

Share this Post

Popchok aflyst – ny plakat klar!

Det er med stor beklagelse, at Elgen i år ser sig nødsaget til at måtte aflyse koncerten med Popchok til RUCs Årsfest 2016. Vi beklager meget, og aflysning af en koncert er det sidste som vi ønsker, men visse uforudsete årsager har gjort, at vi desværre finder det nødvendigt. Vi håber på jeres forståelse.
Dog vil vi samtidig garantere jer for, at resten af vores bands kommer og giver et brag af en fest, og vi er sikre på at så varieret en blanding af artister som The Minds of 99, Fribytterdrømme, Benal, Thanks og mange andre nok skal få selv de stiveste træben og tungeste hofter til at svinge og rotere som som en nylakeret snurretop!
Den opdaterede plakat vil fremover se ud som forneden, og så er der vist ikke mere at sige end at vi glæder os ustandseligt meget til at fyre den maks af med jer!
I ER FOR FEDE, RUC!

Share this Post

Kvizz-Katten til RUCs Årsfest 2016!

Kvizz-Katten er atter engang blevet hyret til at lokke sagesløse studerende i moralsk fordærv i en enestående kombination af quiz og procenter!

Vi vil rykke ved den ordinære forståelse af, hvad en quiz kan og skal bestå af – så kom og vær vidne til quizhistorie og sip sød rosé og aperol spritz, mens solen står i zen!

SES VI?

Deltagergebyret er fortsat 20,- kr. pr. deltager, så denne i forvejen uovertrufne aften kan bliver endnu mere uovertruffen og enestående!

HUSK KONTANTER OG LIGE PENGE

TID: Kvizzen er fra 16-18
Registrering af jeres hold skal være INDEN 15.55

HOLD: Ét hold består af 2-5 deltagere, dvs. min. 2 og max. 5 deltagere. Sammen skal i finde på et kreativt/sjovt/gennemtænkt navn da dagens bedste navn også kan give anledning til nogle præmier.

DELTAGERGEBYR: Det koster 20 kr. pr. deltager at være med i Kvizzen og den samlede pulje med deltagergebyr vil gå ubeskåret til vinderholdet, som kan dele puljen imellem sig. Så for at belyse det ellers åbenlyse: Jo flere der deltager, jo flere penge er der at vinde, så få hevet ALLE jeres venner og bekendte med ned i studenterhuset på torsdag og få dem meldt til, så pengepuljen kan blive endnu større end sidst, hvor den var mere end 3000,- kr.!!!

PRÆMIER: Stor pengepræmie til vinderholdet. Resten af præmiepuljen vil blive offentliggjort løbende, da vi skal have yderligere sponsorater på plads til denne Kvizz. Pengepræmien går til det vindende hold, mens resten af præmierne kan vindes for alternative ting som fx. bedste HOLDNAVN.

KVIZZ-STRUKTUR: Der vil i Kvizzen være 5 runder, som i skal igennem: 1) Aktuelt, 2) Musik, 3) Visual, 4) Whipe-out, 5) Finale.

Aktuelt kan være alt, der har været oppe at vende i internationale, nationale, regionale eller lokale nyheder inden for den seneste uges tid.

I musikrunden får i leveret en lille bid af et nummer, hvorefter i skal gætte jer frem til kunstner og titel, og den kvikke studerende har selvfølgelig gennemskuet, at man her kan score 2 point på hvert spørgsmål.

Visual runden vil byde på udsnit af kendte malerier, virksomhedslogoer og billeder af begivenheder, hvorfra i skal gætte enten maleriets navn, kunstner, firmaets logo eller hvilken begivenhed, der udspiller sig på det givne billede.

I Whipe-out runden skiller vi fårene fra bukkene. Tør i tage chancen og svare på alle spørgsmål, eller har i selvtillid nok til at køre sejren “sikkert” hjem? Ét forkert svar og i er ude.

I sidste runde vil i få et spørgsmål i umuligt ville kunne svare præcis på – men den, der kommer tættest på det rigtige svar vinder pengepræmien!!

SNYDERI: Vi er selvfølgelig opmærksomme på, at der kan forekomme snyderi med smart phones og det kan virke tillokkende når der er tale om så attraktive præmier, som der vil være i dette tilfælde, DERFOR, hvis du bliver spottet af et konkurrerende hold i forsøg på at google dig frem til svaret, så vil DU, der er blevet BUSTED, være forpligtet til at købe en omgang fadøl til HELE modstanderholdet som tog dig på fersk gerning i straf for dit usle snyderi!

Hvis I har nogle spørgsmål, er I velkomne til at skrive til Kvizz-katten via deres Facebook side.

Du kan eventuelt melde dig til på Kvizz-kattens begivenhed her.

Share this Post

Så er det endelige lineup klar!

Elgen er stolt over endelig at kunne præsentere det endelige musikprogram for RUCs Årsfest 2016!
Foruden de tidligere offentliggjorte navne, har vi oveni hatten smidt de DJs, som skal starte nogle vilde fester ved de to vindende basis-telte. Disse tæller i alt fire styks: Harrison Heat, Kanondynamit, DJ Bonger og Vildt.
MEN! Selvfølgelig skal I ikke gå glip af fest i RUCs Årsfests egen Bodega, og derfor kan vi med glæde annoncere, at selveste BodegaDuoen vil vende tilbage dertil og skabe ideelle rammer for en god omgang provinsfest.
Sidst, men ikke mindst, har vi også to ekstra navne i form af Schleswig Space Station, som også vender tilbage efter sidste års succes, samt Bonus Pater, der nok skal få sat festen godt i gang.
Vi kan slet ikke vente med at se jer alle sammen til RUCs Årsfest 2016 den 16. september, hvor vi derudover også kan præsentere sådanne navne som Østkyst Hustlers, The Minds of 99, Ukendt Kunstner, Phlake og alle de andre navne I kan se på programmet foroven.
Hold da kæft, hvor vi ses på fredag!

Share this Post

Østkyst Hustlers

ER I KLAR PÅ LINEUPPETS SIDSTE HOVEDNAVN? Disse gutter har revolutioneret dansk hiphop, og vil sørge for at i, på denne festens aften, SLET IKKE FÅR FOR LIDT! Elgen er i år utroligt stolt over at kunne præsentere de mageløse, de uforlignelige, de fuldstændigt legendariske ØSTKYST HUSTLERS!
I 1996 udgav Østkyst Hustlers albummet ’Fuld af Løgn’. Efter megasuccessen ’Verdens Længste Rap’ troede ingen, at dansk rap kunne blive større. Men det kunne det sagtens. Meget større. Med næsten 150.000 solgte eksemplarer gik albummet dobbelt platin og trak for alvor hiphoppen ud af undergrunden. Østkyst Hustlers blev simpelthen Danmarks største band uanset genre, og modtog hele seks Danish Music Awards. Det var umuligt at tænde for radioen uden at høre enten ”Han får for lidt”, ”Håbløs, ”Hustlerstil” eller nogle af de andre mange klassikere fra albummet ’Fuld af Løgn”.
I 2016 drager Østkyst Hustlers på turné for at fejre ’Fuld af Løgn’s 20 års fødselsdag sammen med gamle og nye fans. Sangene har for længst bevist, at de stadig holder, og teksterne er præcis lige så aktuelle i dag, som de var dengang, de blev udgivet. Jazzy H, Bossy Bo og DJ Peyk har heller ikke mistet energien. I løbet af de sidste par år, har de spillet på flere af landets største scener med deres fire mand store funk-band i ryggen. Og alle steder har der været kæmpe fest, sved og fællessang. Og det bliver der med garanti også når de kaster tre tons tung hustlerstil lige i nakken på alle der befinder sig inden for en kilometers omkreds af RUCs Årsfest 2016!

Share this Post

Fribytterdrømme

Vi håber at I er klar til at tage jeres psykedeliske briller på sammen med Lau Pedersen og co. når Fribytterdrømme indtager RUC med deres spacede rockmusik!
Gang på gang har bandet bevist deres utrolige værd på livescenen i undergrunden, men man må sige at de tog ekstra fat da de spillede en fænomenal koncert på Lille Vega tidligere i år – en koncert, som online musikmagasinet Rockfreaks.net gav ni ud af ti stjerner med rosende ord om vild indlevelse og veludførte kompositioner, som sendte publikum ud i en trance-lignende tilstand. Vi håber I vil tage godt imod Danmarks pt. Hotteste syreorkester når de spiller på RUCs Årsfest 2016!

Share this Post

FAE

Er I klar på noget Rave?
Vi er utrolig glade for at kunne tilføje FAE til programmet. FAE er et projekt, der leger med referencer og udfordrer de gængse genrerammer – det er et sammenstød mellem artpop og rave. FAE beundrer kærligheden, rusen, ånden, vildskaben, ungdommen og alderdommen. Dette skal i kun glæde jer til!

Share this Post

Ukendt Kunstner

Da vi tidligere på året smed et opslag ud, hvor det var muligt for jer at ønske, hvad i gerne ville se af musik på Årsfesten, var der en gruppe der der lå på en stensikker 1. plads.
Vi er derfor glade for, at kunne tilføje Ukendt Kunstner til lineuppet! De kommer og fyrer deres mest dansevenlige hits af til Årsfesten og kan med garanti få hele RUC i bevægelse.
Under navnet ‘Ukendt Kunstner’ har Hans Philip sammen med produceren Jens Ole skabt en lyd, der har indhyllet begejstrede musikblogs, de sociale medier og radiostationer i synthet storbystemning i mol.
Gruppens særlige lyd, der både trækker og veksler på blød R’N’B og urban musik, er blevet kaldt gådefuld, drømmende og melankolsk. Vi håber, at i glæder jer lige så meget, som vi gør!

Share this Post

Thanks

Anders og Anders er tilbage!
Efter deres oprindelige band, Alphabeat, valgte at gå på en ubestemt lang pause, besluttede Anders (vokal) og Anders (guitar) sig for, i kølvandet af storbandets farvel, at danne deres egen gruppe. Thanks brager igennem på den danske musikscene med en lækker blanding af electronic, funk, soul, house, og alt hvad et dansevenligt hjerte ellers kunne begære. Deres debut EP udkommer senere på året gennem Copenhagen Records, men I kan allerede den 16. September se dem give den maks gas til RUCs Årsfest 2016!

Share this Post

Popchok

Pop musik til langt ud på natten!
Popchok er et konceptband med et unikt repertoire, der indeholder alle de moderne pop-klassikere, som ingen andre tør spille. Hele bandet består udelukkende af professionelle musikere, og live spiller de mange af de allerstørste pop-hits som du kender, heriblandt sange af Backstreet Boys, Maroon 5, Burhan G, Rihanna, 5ive, John Mayer, Medina og Bruno Mars – alle udført med en enorm energi, der når helt ud over scenekanten!
Tjek bandets egen promo-video ud forneden!

Share this Post

The Minds of 99

Giv den op for Danmarks fedeste rockorkester!
The Minds of 99 blev dannet af seks barndomsvenner i 2012. Vennerne fandt hurtigt ind til en hypnotisk og højintens lyd, som trækker lige dele på postpunkens energi og den elektroniske musiks gentagelser. I 2013 vandt de KarriereKanonen efter overrumplende koncerter på både SPOT og Smukfest, og man må sige at det kun er gået stærkt derfra! De har spillet hele tre gange på Roskilde Festival (inklusiv selveste Orange Scene), to gange på NorthSide Festival, og et hav af andre i det gængse danske land. Deres andet album, ”Liber”, udkom sidste år og modtog flotte anmeldelser, bl.a. fem ud af seks stjerner af musikmagasinet Gaffa.dk.
Fra albummet kom mega-hits såsom ”Stjerner På Himlen” og ”Ma Cherie Bon Bon”, og det er kun en bid af deres diskografi, som også byder på den imponerende ”Det Er Knud Som Er Død” fra det selvbetitlede debut-album. Man må sige, at The Minds of 99 har formået at lave ”den svære to’er”. Vær med til at gå HELT AMOK når Niels Brandt & co. fyrer op for den ultimative rockfest den 16. september til RUCs Årsfest 2016!

Share this Post

Benal

Hypet dansk hiphop duo er klar til at overtage RUC!
Den danske duo, Benal, var i 2012 blandt finalisterne i DRs Karrierekanonen. Deres musik er basdrevet, elektronisk, poetisk, interessant og intelligent med uortodokse tekster i forhold til, hvad der ellers findes på den danske rapscene.
Benal har bl.a. udgivet singlerne “Fri” feat. Suspekt og “Sprog” feat Katinka, som der har været spillet på radiostationer som P3 og P6.

Share this Post

Von Dü

Potente, virile live-darlings til Årsfesten 2016!
Med 8 års erfaring og et hav af koncerter bag sig er Von Dü et af de mest skudsikre og potente live-bands, Danmark har kunnet mønstre gennem tiderne. Stilen er ska/reggae og vi lover en sikker dansefest til alle danseglade RUC’ere når det 9 mand store party band kommer og fyrer den af til Årsfesten 2016!

Share this Post

Fuld Effekt

Er I klar på noget funky hiphop?
”I en konfetti-eksplosion af dansksprogede rim og glødende bangers er de døbt, og nu er Danmarks mest sprængfarlige hiphopkollektiv tilbage.” Sådan lyder det fra Speakr Records, som udgiver Fuld Effekts nye EP ”Hommes Fatales” til efteråret. Og der er svært at være uenig, når man lytter til og ser på gruppen fremføre deres hyperaktive funk til dansefødderne med hang til velsmagende pop.
Den nye EP er ifølge bandet selv en udforskning af deres egen omgang med det københavnske natteliv og ikke mindst det modsatte køn. Forsanger Zac Dyrbye, udtaler: ”Hommes Fatales’ handler i høj grad om omvendte kønsroller, seksuel tiltrækning og karisma. Mange af numrene har også et slags meta-aspekt, i den forstand at teksterne jo handler om os, og de vilde byture vi har oplevet efter koncerterne.”
Dog går de lidt mere følsomt til værks i deres nye single ”Frost”, som kan høres forneden. Den agerer som en fornem R&B-hyldest til DR-personaen Sara Frost. Vi er sikre på, at der nok både skal være fest og intimdans når vi byder Fuld Effekt velkommen til RUCs Årsfest 2016!

Share this Post

Beastie Respond + RDG

Lækre lyde sent på aftenen!
Beastie Respond udgiver i 2016 nyt materiale på RDGs label Circle Vision! På denne kommende ”Back To The Future” EP gæster Alia Fresco, og den remixes af Silkie. Pladen er spækket med 80er æstetik, skøre drum n’ bass rytmer, neonlilla synths, tunge baselines og alt hvad der ellers findes på en rumrejse til for- og fremtiden. Både Elgen, RDG og Beastie Respond ser frem til at give en smagsprøve på kollaborationens nye produktioner live, så tag godt imod dem når vi skal feste helt latterligt til RUCs Årsfest 2016!

Share this Post

We Are The Way For The Cosmos To Know Itself

Tredje navn er klart!
Vi får besøg af den filosofisk-anlagte kvartet We Are The Way For The Cosmos To Know Itself, der igennem deres storladne tekno-pop fortæller historier om intergalaktiske sammenhænge. Deres udtryk rejser derved hinsides den gængse teknoscene og diskotekerne, ud i kosmiske dybder og frembringer en stjernestrøet filosofisk tekno-oplevelse. Live spiller bandet farverige og energiske koncerter, som med lys og tung bas danner rammerne for en helhedsfortælling om intergalaktisk kærlighed, som tryllebinder udi en kosmisk trance.
Gruppen har gjort sig bemærket med koncerter på blandt andet Roskilde Festival, Spot Festival og Smukfest.

Share this Post

Faustix

Så er vi klar med endnu et navn til RUCs Årsfest 2016!
Faustix er DJ’en bag storhittet “Come Closer”, der udkom i juli måned, som gæstede den engelske sanger David Jay og har fået adskillige menneskefødder til at bryde ud i dans i løbet af sommeren. Ud over det samarbejde har den danske musikproducent arbejdet med kæmpe navne som blandt andre Rihanna, Major Lazer og Ciara. Der er dømt dance/house-party for fuld skrue når lydbølgerne fra Faustix’s dansevenlige musik rammer Årsfesten til september.

Share this Post

Phlake er første navn på plakaten!

Vi er i Kamarillaen stolte over, at kunne præsentere den succesfulde R&B og selv-proklamerede “baby making music”-duo Phlake som det først navn på årets program for Årsfesten 2016!
Tidligere i år udgav de deres debut album ‘Slush Hours’, og de har sommeren over spillet på adskillige festivaler, bl.a. Roskilde, NorthSide og Trailerpark. Musikanmelder-bladet Gaffa.dk har givet både duoens live-optrædener og LP fem flotte stjerner, og fortæller at det er rart at se, at dansk R&B endelig har fået groet sig et par nosser.
Duoen, bestående af Mads Bo og Jonathan Elkær, beskriver selv deres projekt som “en god portion rhythm’n’balls – En hybrid af sprøde rnb-toner og bastante hiphop beats.” Vi ser frem til at tage imod dem når de indtager RUC i September!

Share this Post

3

Ønsk musiknavne til Årsfesten 2016!

Så er vi endelig klar til at booke det vildeste lineup til Årsfesten 2016!

I den sammenhæng vil vi meget gerne høre, hvad i kunne tænkte jer at se til festen. Vi har lavet et spørgeskema, hvor i kan ønske de bands og musikere i allerhelst vil opleve live til festen – Jo tidligere i ønsker, des bedre mulighed har vi for at skaffe jer det fedeste lineup. Vi glæder os til at holde et brag af en fest med jer til september! Ønsk amok på nedenstående link!

https://docs.google.com/forms/d/1ZBwJzqfGG01KsSyfOKFIdX0giRrz8Vw0iIH0Uk5e87Y/viewform

Vi er i gang!

Så er planlægningen af årsfesten 2016 skudt i gang!
Kamarillaen er igen fuldtallig og arbejder på højtryk for at skabe en fed årsfest for Jer. Vi glæder os til at komme i gang og endnu mere til at se Jer til årsfesten d. 16 september.
Sæt kryds i kalenderen – elgen glæder sig til at se Jer!

Vil du være med til at planlægge Årsfesten?

Synes du også Årsfesten 2015 var for fed? Så kom og vær’ med på den anden side, og gør den endnu vildere i 2016!

Kamarillaen (Årsfestens arrangørgruppe) søger studerende, der vil være med til at afholde RUC’s årsfest 2016. Årsfesten ligger i år den 16. september, og vi går i gang med arbejdet i februar. I de første måneder kan det forventes, at der ligger omkring tre møder om måneden. Når vi rammer august intensiveres arbejdsindsatsen og i ugen op til Årsfesten arbejder vi på højtryk og det er vildt fedt! Under afviklingen af Årsfesten har alle Kamarilla-medlemmer en ansvarspost, hvilket betyder du er på arbejde indtil vi har klaret oprydningen sammen. Kamarillaen er dog ikke kun arbejde. Vi er en meget social gruppe, der ofte laver en masse sjove ting sammen ud over at lave Årsfest.

Det eneste du skal gøre, er at sende en ansøgning (ca. 1 side) med et par ord om, hvem du er, hvad du læser på RUC, hvor langt du er med din uddannelse og hvorfor du godt kunne tænke dig at være med. Vi vil også gerne høre lidt om, hvilke områder du kunne tænke dig at arbejde med i løbet af planlægningen og hvorfor. Det kunne være musik, bar, event, oppyntning, sikkerhed, HR, koordinering af vores seje frivillige eller PR. Det forventes generelt at man sidder i 2 udvalg, så skriv derfor gerne om flere udvalg. Derudover vil vi også høre om du har erfaring med tidligere frivilligt arbejde eller eventplanlægning.
Vi regner i år med at finde ca. 8 nye medlemmer til Kamarillaen. I år søger vi specifikt en person som er god til at arbejde med grafisk design og har en kreativ side. Vi står også og mangler en eller flere ‘handy (wo)men’, som bl.a. kan arbejde med laserskærer, værktøj eller praktiske sikkerhedsopgaver. Det betyder dog ikke, at der ikke mangler seje nye folk i alle de andre udvalg også.

Vi forventer, at du er engageret, kan arbejde selvstændigt, komme med nye idéer og er frisk på at lave en fed fest for alle RUC’s 9.000 studerende.
Hvad venter du på? Send så den ansøgning!

Ansøgninger og spørgsmål skal sendes til info@elgenkommer.dk. Der er deadline fredag den 5. februar kl. 15.00. Du vil senest høre fra os i uge 6.
Du kan læse mere om Årsfesten på elgenkommer.dk og på vores facebook side på facebook.com/aarsfest.

Hilsen (en endnu ikke komplet) Kamarilla 2016

Share this Post

Ekstra togtider

HUSK at der kører toge hele natten – både mod København og Roskilde.

Der er indsat ekstra toge, og du kan se afgangene på rejseplanen.

Mod København er der afgang:
00:22, 01:03, 02:25, 03:25, 03:55, 04:23, 05:03 og 05:46.

Mod Roskilde er der afgang:
23:35, 00:00, 00:30, 00:52, 01:39, 02:40, 03:38, 04:38, 05:09 og 05:39

Share this Post

Stacks

Stacks aka Anthon P. Nymark er manden bag de 2 danske pladeselskaber GSM og SOUNDesc der igennem de sidste 5 år har udgivet en lang række danske artister med baggrund i hiphop, jazz, house og meget mere. Stacks startede med a lave radio i 2001 på de lokale Københavnske kanaler, Christiania Radio og Den Grønne Kanal og de efterfølgende 10 gik med at afsøge de bedste indenfor de fleste genre. Dette har resulteret i en pladesamling der spænder fra lige afrobeat og house til hiphop. Dette er også nogle af hovedingredienserne i hans dj sets der tager lytteren med ud på en rejse igennem musik historiens hemmelige perler.

Share this Post

Kvizz Katten

KVIZZ KATTEN KOMMER!

KOM TIL ÅRSFEST OPVARMNING MED KVIZZ KATTEN FRA KL. 15.00!

Kvizz-Katten er blevet hyret til at gøre den legendariske årsfest endnu mere legendarisk og uforglemmelig!

Har du planer om at komme til årsfesten, hvilket vi naturligvis antager, at du har, så ryd kalenderen og sørg for at være på Marbjerg mark allerede sidst på eftermiddagen. Så sørger vi for et brag af en førfest og en kvizzbasker af dimensioner!

Kvizzen vil selvfølgelig være i årsfestens ånd og vi skal en tur igennem aktualiteter, visualiteter og historien bag årsfesten!

Deltagergebyret vil fortsat være 20,- kr. pr. deltager, så denne i forvejen uovertrufne aften kan bliver endnu mere uovertruffen og enestående!

Hvad siger i, skal vi slå alle rekorder for Kvizz-deltagere i år?!

Læs mere om regler og præmier på Facebook-eventet her: https://www.facebook.com/events/1500377663588687/

Mikkel Vadsager

Mikkel Vadsager er en alsidig DJ, der har spillet og produceret i mange forskellige sammenhænge, og i forbindelse med Årsfesten 2015 kommer og ligger lyd til vores lounge-område. Han har spillet på mange forskellige klubber i København blandt andet Hive, Rust, Stengade og Bakken samt på Danmarks største gadefest Distortion.

Share this Post

Mawijo

Mawijo fremstår som et frisk pust på den danske musik-scene, hvor han med sønderrivende høj bas blæser støvet af højtalerne og sætter gang i festen. Mawijo balancerer på et knivsæg mellem genrene deep house og disco med fokus på en publikumsvenlig fest.

Share this Post

HARRISON HEAT

Du er garanteret lækre elektro-groovy rytmer, når Harrison Heat er bag pulten.

Harrison Heat har fra barnsben lyttet til en overflod af vinyler med groovy rytmer inden for disco og funk musik, hvilket forklarer hans sans for dansabelt musik. Gennem de sidste 9 år har han nørdet house-musik helt ned til rødderne og har på den måde udviklet et enormt kendskab til genren samt de fedeste old school og nye tracks, der hører til.

Men det er først inden for de 2 sidste år, at han besluttede sig for at tage sit kendskab med ind på klubberne, hvor han bl.a. har fyret op under dansegulvet på bl.a. KB18, RUST og Distortion – og senere på efteråret gør han det på DK’s mest fornemme klub for elektronisk musik, Culture Box.

Share this Post

Schleswig Space Station

Der kommer til at være Disko, Italo, Hus, Italo-Hus, Hus-Disko, Italo-Disko-Hus in the house! Tre bankende hjerter og seks dansende fødder fra de gloværdige metropoler Berlin, København og Veksø, bliver forenet gennem kærligheden til dansegulvsperler. Selv den søvnigste sabelsluger får sin trang til high-hat stillet.

Denne dansk-tyske alliance består af DJ Williamfraberlin (Free Will), [ˈd̥eːˀ ˈjʌð ˈfʁad̥i] (Freddy DJ) og det prøjsiske enigma Ascaulay Culkin (Main Asi), som vil dirigere aftenens sidste kosmiske boogietrip.

Share this Post

Bodegaduoen

Bodegaduoen udgøres af to friske fyre – Allan og Kenneth.
De to store drenge har kendt hinanden siden de endnu kun måtte køre 30-knallert, og fandt senere i livet sammen igen om deres fælles passion – musikken.
Konceptet er som sådan simpelt – Bodegaduoen spiller al den folkekære danske musik, vi alle er vokset op med – drysset med enkelte helt nye hits.
Derudover er Bodegaduoen med til at sætte stemningen og humøret for festen, og det går ikke stille for sig. De er kendt vidt omkring for deres skøre indslag med kostumer, parykker etc.

 

Share this Post

DØDSPOPPATRULJEN

DødspopPatruljen er bandet som rykker grænserne for hvad man kan forvente af et partyband. Der leveres en fest og et show med flowet fra et DJ-set, men med energien og feelingen af et live band. Bandet har valgt at styre udenom de gennemtæskede balleklassikere, og i stedet lagt energien i at reproducere og remixe de sidste 20 års store club hits.

Share this Post

Rest In Beats

Rest in Beats består af Sebastian, 31 år (interactionsdesigner, producer og scratcher) og Rezwan, 27 år (sangerinde/sangskriver). Tilsammen skaber de deres helt egen unikke lyd, som lever et organisk liv i en elektronisk verden. De hviler i rytmen men i smuk bevægelse.

Med Rezwans enestående vokalbrug og tekstunivers, skaber hun et ekspanderende og kalejdoskopisk rum, der på én gang føles varmt og velkendt, men i samme tone synes nyt og fuldstændig uudforsket.

Under Rezwans stemme lægger Sebastian de levende, tektoniske beats, der har dybe rødder i hiphoppens beatkultur. Som en samtale mellem to vilde hjerter, danser Sebastians takter og skarpe scratch med Rezwans dragende vokal – altid i kærlig krig, men perfekt balance med hinanden.

December 2014 udgav de deres debut EP ‘Stadig med, Stadigvæk’ på pladeselskabet Machinedrops Productions.

Share this Post

IDA KUDO

IDA KUDO er en kraftfuld elektro-pop kunstner blandet med feminin elegance og mørke edgy rytmer med funky beats af grime og dancehall. Hendes dansk-japansk etnicitet kommer specielt til udtryk i hendes musik med sine dansable skandinaviske beats og Eastern-inspirerede melodier. IDA Kudos debut EP blev udgivet i april 2015.

Share this Post

Jon Nørgaard

Jon Nørgaard er en dansk sanger og sangskriver, som fik sit gennembrud da han som 17-årig vand TV2-programmet Popstars i 2002. Efterfølgende udsendte han debutalbummet “This Side Up”, der solgte over 135.000 eksemplarer, og gav ham hittet “Right Here Next to You.” Jon har desuden haft flere hits som gæstesanger for kunstnere som Clemens, Kato og Musikk.

Share this Post